Alla inlägg under januari 2009

Av Gary Larsson - 3 januari 2009 18:33

Idag gick det undan värre i bassängen. 5000m simmades av i näst intill tävlingsfart, uppdelat på 15st tvåhundringar d+p, 10st hundringar d+s och 10st femtior ss. Korta starttider på 2.55/3.00, 1.45 och 50 gjorde att vilan låg på 10-15 sek rakt igenom, men det funkade. Främst den vänstra axeln muttrade en del i början, men fick finna sig i att dra igenom oräkneliga simtag. Nytt för i år (det låter lite mer storslaget så) var att jag åt lite frukost innan, vilket säkert bidrog till att jag kunde hålla uppe stinget hela simserien.


Kroppen verkar ha hittat en otrevlig strategi för att fixa passen före frukost. Den verkar lagra på sig extraenergi i fettdepåerna, en trend jag måste få bukt med. Vägde 87kg innan träningen idag, vilket är 5 kg för mycket. Det återstår att se om det bara är julmatsfenomenet, eller något mer komplicerat (ovan nämnda).


Det känns i alla fall skönt att det gamla året är slut. Nu är det framåt som gäller. Det är mentat lättare att sätt punkt årsvis, än en dag vilken som helst.  


  

Av Gary Larsson - 1 januari 2009 09:57

Nytt år, dags att ta tag i allt det där, som inte blev gjort förra året. Tyvärr är det mesta stängt och igenbommat, i baksmällan efter förra året. Det tycker jag är lite bakvänt, nu när vi vaknar och bladet är vänt och alla nyårslöften ska infrias. Då stänger de flesta ner, träningsställen, affärer m m.


Det är således upp till oss själva att göra slag i saken. Det är ju faktiskt vi själva som kan tillgodoräkna oss alla positiva förändringar. Lite besvärligheter har jag hamnat i då vaderna inte är pigga på att springa, baken inte vill cykla och axlarna inte vill simma.

Ovido - Quiz & Flashcards