Alla inlägg den 7 september 2008

Av Gary Larsson - 7 september 2008 06:31

Igår deltog barnen i happy mil, som dessvärre höll på att regna bort fullständigt, då en höstmonsun belägrat Alingsås. Hela arrangemanget räddades emellertid upp av att uppvärmningen kunde ske inomhus i Nolhagahallen. När barnen väl var uppvärmda traskade de ut till startlinjen i hällregnet, sprang efter bästa förmåga och sedan in igen, så fort som möjligt. En stolt pappa njöt i stora drag av att först se dottern komma i mål som första tjej efter ett klokt diponerat 800m lopp och sedan se sonen vara först i mål bland killarna i den yngsta åldersklassen. Belönade med diplom, medalj och gratis happy meal på mcdonalds kan ett barnarrangemang inte bli så mycket bättre.  

Av Gary Larsson - 7 september 2008 06:16

De flesta ingredienserna fanns med, om än att det var Borås och det därför regnade en hel del. Godis, chips och läsk åts i massor av eleverna, framförallt joltcola. Vilken spädde på det där med för lite sömn.


Busandet lyckades vi och eleverna hålla på en lagom nivå. Stoppar vi lärare allt "bus" blir lägret tråkigt, eftersom eleverna upplever att de inte får göra något roligt. Busas det däremot för mycket störs grannar, saker går sönder och elever skadar sig. Allt detta är vi lärare ansvarig för, vilket är lite oroande. Med vetskap om detta borde vi "sitta vakt" hela natten för att i tid kunna stoppa busandet som går över gränsen, men hur roligt är det när eleverna får för sig att dygna d v s var uppe hela natten.


Då är det inte så konstigt egentligen att jag oftast är helt slutkörd efter lägren med elever. Dock har jag repat mig hyggligt fort och följa upp gårdagssimningen med att ge mig ut på en morgoncykling MTB idag. En simning som gick tungt kanske beroende på förberedelserna, kanske beroende på att simuthålligheten nu nått botten efter att ha toppat i början av juni.

Ovido - Quiz & Flashcards