Alla inlägg den 8 maj 2008

Av Gary Larsson - 8 maj 2008 20:21

Idag började sommaren, för det gör den väl när man äter den första mjukglassen? Smarrigt värre! Det är kanske nu vi har de finaste "sommardagarna", kom ihåg det när den riktiga semestern börjar och vädret är mindre tilltalande, precis så upplevde jag att det var förra året.

Av Gary Larsson - 8 maj 2008 20:01

Har man ögon och öron öppna kan man få se ganska mycket spännande episoder i naturen. Idag helt oförhappandes fick jag se en "söt" kissekatt med blått halsband plocka fram den killer, som katter trots allt har i sig.


Jag satt och väntade på elever som var ute på en orienteringslektion, då jag ser något röra sig snabbt i ögonvrån nere vid en åslänt. Upprört tjattrande skator gör gällande att här händer något. Jag smög försiktigt fram mot slänten och kikade ner mot ån, där får jag se en katt iklädd blått halsband med tänderna kring en ankas hals. Vad göra? Ah! Naturen får ha sin gång, så jag lämnar ankan åt sitt öde.


En liten stund senare, troligen när katten har försökt ändra grepp lyckas ankan först lyckats få loss sina vingar, som den i dödsfruktan viftar och slår med. Till slut lyckas den slå sig fri från katten och sätta sig i säkerhet i ån.


Bästa naturfilmsaction fick jag bevittna live idag, något som kattägarna dessvärre missade.  


Av Gary Larsson - 8 maj 2008 19:50

Igår valde jag att ändra i mitt träningsupplägg, det gjorde jag inte idag, även om jag ett tag hade god lust. Jag hade bestämt mig för en simserie i bassängen, efter jobbet idag, om 15 x 100m dolme + paddel start 1.30 Det började ok, men vilan rätt snabbt kortare och kortare och simningen sämre och sämre. Då oförhandlade jag och fortsatte serien, långsamt jobbade jag mig in i simningen och kom ner under 1.20 igen. 


Starkt jobbat och stärkt av framgången klämde jag i med en serie sammansatt simning också 20x25m med hög fart. Skönt att få till ett bra pass idag, lördagens ordinarie pass utgår eftersom simhallen är stängd. Faktiskt lyckades jag muta in en bana helt för mig själv hela simpasset.



Ovido - Quiz & Flashcards