Alla inlägg den 29 maj 2008

Av Gary Larsson - 29 maj 2008 20:31

Har du sett något plaskande mitt ute på Gersken idag så var det jag, ja vem annars förresten. Jo, sambo Madeleine som simmade sitt första pass där idag också, men hon höll sig mest längs kanten. Gerdsken är perfekt för simträning, lite båttrafik och den lilla som finns är inte motoriserad. Den är dessutom full med små fina badplatser att simma mellan.


Nu när badtemperaturen stigit till helt behagliga 18-19 grader är dessa badplatser fulla med nyfikna barn som ställer alla möjliga frågor. I och med att jag jobbar som lärare är jag van att få den typen av frågor och kan ge pedagogiska svar.   


- Var kommer du ifrån?

- Därifrån (pekar jag) 


- Hur långt har du simmat?

- Några kilometer kanske

- Är det inte jobbigt att simma så långt?

- Nej, det beror på hur fort jag simmar.


- Är det en torrdräkt?

- Nej det är en våtdräkt, så jag blir våt.

- Annars är det väl inte kul att bada.

- Nej det är ju lite det som det går ut på.


- Tycker du det är kallt?

- Nej inte med våtdräkten på mig. 


- Är du en dykare?

- Nej så mycket under vattnet är jag väl inte.


Jag tyckte ju simningen kändes bra idag. Det var långa kraftfulla simtag och jag hade känslan av att det gick fort, men att simma ute det är mycket mer "låt gå" mentalitet över. Det finns inga linor eller linjer i botten som styr upp simriktningen. Det finns ingen klocka att stämma av simhastigheten med varje simmade 50 m.


Jag hoppas få ett positivt simresultat på söndag, men första tävlingen är alltid lite svår. I Göteborg förra året kom jag iväg dåligt i starten och hamnade bakom en simmare som simmade ok. Det gick lätt och fint, men när jag väl kom upp ur vattnet, hade det gått alldeles för långsamt mot den kapacitet som jag senare under säsongen visade mig ha. I år känns simningen mer stabil, betydligt starkare och kraftfullare, vilket gör att jag kommer att simma med lägre armfrekvens. Det har fungerat bra i bassängen, nu återstår det att se hur det blir i öppet vatten.

   


Ovido - Quiz & Flashcards