Alla inlägg den 11 januari 2008

Av Gary Larsson - 11 januari 2008 09:00

Det är en konst att kunna slänga mat, eller egentligen inte, men det är väl något som föräldrarna präntat in djupt i hjärnans alla vrår. -Tänk på barnen i afrika som svälter. Visst tänkte jag på de barnen och åt upp även om jag var mätt.


Nu i vuxen ålder finns det kvar. Släng aldrig någon mat ! Men tack och lov finns det 3 undantag.


Undantag 1: Maten har blivit okänlig (äcklig) som människoföda. T ex gurkan som du har har blivit mjuk och svampig, brödet har fått en nyans av grönt. Då är det helt ok att slänga. För att utnyttja detta undantag kan jag alltså låta saker "ligga till sig" i kylskåp och skafferi. Slängde i veckan en pepperkaksdeg som just legat till sig i kylskåpet, sedan luciafirandet.


Undantag 2: Bäst före datum har gått ut. Maten må lukta och smaka precis som vanligt, men när bäst före datum gått ut vågar jag ju inte äta det. Det är alltså helt ok att slänga. En del ICA-handlare har hittat ett kryphål för detta undantag genom att helt enkelt märka om maten, i alla fall, köttfärsen. Köttfärsen smakar säkert lika bra och hade vi inte fått reda på att den är ommärkt hade det inte blivit denna folkstorm. 


Undantag 3: Mat som hamnar på golvet är helt ok att slänga, oavsett om golvet är kliniskt rent och maten inte tar någon som helst skada. Maten skulle ju faktiskt också kunna gå att skölja av men nej. Detta undantag går ju också att begagna sig av, men bara i nödfall.    

Av Gary Larsson - 11 januari 2008 08:39

I onsdags small det och det ordentligt i Alingsås. Först en blixt sen en smäll direkt efter. En åskknall som hade fått Ronjas Mattisborg att rämna, sent på kvällen i januari, en månad som inte direkt är känd för åska och regnoväder, men kanske kan bli... 


Dessvärre visade det sig när jag kom hem hade nedslaget dödat modemet hemma. Men tack och lov av någon anledning så

funkade digitalmottagningen till tv:n fortfarande. Så IT-misären var inte total, om än besvärande.  

Ovido - Quiz & Flashcards