Alla inlägg den 22 januari 2008

Av Gary Larsson - 22 januari 2008 21:07

Det är ju populärt att starta ett nytt liv efter nyår. Det märks inte minst på gymmen. Det är nu eller aldrig man ska komma igång och må bra för resten av livet. Någonstans har man ju hört att det är viktigt att sätta upp mål för det man vill uppnå och mål är jättebra, det är inte det. 

  

Men det är resultatet som uppnåendet av ditt mål skapar, som är det intressanta att förhålla sig till.  


Mångas nyårslöften handlar som nämnts att komma i form. Du sätter upp ett mål om att gå ner i vikt och ger dig på någon form av diet i den digra floran av diverse bantningskurer varför inte flygvärdinnedieten, atkins eller south beach. Ett antal veckor senare har du förhoppningsvis nått ditt mål och då är ju lyckan gjord. Det många gör fel är att de faller tillbaka till de gamla vanorna, som bevisligen resulterade i övervikt och oform.


Vill du bibehålla ditt resultat d v s din låga vikt och goda form, måste du hitta ett nytt förhållningssätt till mat och/eller träning. Det handlar inte om att fortsätta gå på diet, för då kommer du att fortsätta minska i vikt det har du ju bevisligen sett ske under din diet.


Inser du att du inte har kraft eller lust att förändra det du faktiskt behöver förändra för att bibehålla ditt resultat, plåga inte dig själv med hårda dieter ett par veckor, för att sedan gå upp allt igen och ofta lite till dessutom.




   

Av Gary Larsson - 22 januari 2008 16:58

Det här med att bilister ska lämna företräde åt fotgängare på övergångsställen är ju en fin gest mot fotgängarna. Jag har bara lite svårt att förstå det bra med det. Bilisterna har ju oftast farten uppe och att de ska bromsa in för att någon kommer gående känns konstigt för mig.


Än konstigare känns det då jag cyklandes har stannat till, just för att det kommer en bil och bilisten också stannar för att lämna företräde åt mig. Glatt vinkandes vill bilisten att jag ska cykla före. Det hade väl varit bättre att bilisten bara kört. Jag har ju ändå redan stannat och tappat all fart, varför ska bilisten också stanna och förlora all fart och vi båda gör en omstart från stillastående. Märkligt beteende! 

Ovido - Quiz & Flashcards