Alla inlägg den 15 april 2008

Av Gary Larsson - 15 april 2008 17:43

Vad missvisande det kan bli när vetenskapligheten blir för stor. Läste om ett test gjort på biomekaniska laboratoriet vid Essens universitet i Tyskland.
skriver i testet på DN 18 kvinnliga löpare med en medianvikt på 64 kilo provsprang alla modeller i laboratoriemiljö. På så vis testades skornas stabilitet och stötdämpande förmåga. Det är ju väldigt spännande att vetenskapligt undersöka saker och ting, men vad hjälper det oss vanliga löpare som vanligtvis inte springer i laboratoriemiljö fri från allehanda yttre påverkan som lera, regn och hundskit.


De skrivs också att en normalsko "håller" för ca 100 mil. Inte en chans säger jag de åldras betydligt snabbare, i grund och botten är jag en normallöpare väger dryga 80 kg, springer 2-3 ggr i veckan på blandat underlag. Få skor överlever sin ettårsdag med epitetet Garys löparskor. Dämpning och allmänslitaget på tyget ger sig oavsett skomodell, pris och design.

Vissa kända modeller funkar helt enkelt inte med mina fötter, vilket gör att de kan sorteras bort direkt. Hittar du en sko du trivs med fortsätt med samma modell och märke år från år. Så slipper du bli bortkollrad av entusiastiska skoförsäljare i löparskodjungeln. 

Ovido - Quiz & Flashcards